Навигација

Архива вести

IAESTE конкурс за студентске стручне праксе у иностранству током 2020. године

Организација IAESTE Србија расписала је конкурс за стручне праксе у иностранству током летњих месеци 2020. године који је намењен студентима завршних година факулта техничких и природних наука Универзитета у Београду. Конкурс је отворен до 27. децембра 2019. године.


Стипендије за мастер и докторске студије на Пекиншком технолошком институту за 2020/2021. годину

Објављен је конкурс за три стипендије за целе мастер и докторске студије на Пекиншком технолошком институту у Кини, за академску 2020/2021. годину. Кандидати из Србије прелиманрне пријаве достављају Министарству просвете, науке и технолошког развоја, са роком 10. јануар 2020. године.


Стипендиране студије у Кини у академској 2020/2021. години

Отворен је позив Владе Народне Републике Кине за стипендирано студирање на свим нивоима стуидија на високошколским установама у Кини у академској 2020/2021. години, на који се могу пријавити и кандидати из Србије. Рок за пријаве је 27. јануар 2020. године.


Стипендије за постдипломске студијске посете Великој Британији

The Bristih Scholarship Trust расписао је конкурс за стипендије за студијске посете студената постдипломских студија високошколским установама у Великој Британији. Кандидати из Србије могу се пријавити до 6. марта 2020. године преко Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Стипендије за постдипломске студијске посете Великој Британији

Конкурс за стипендирано студирање у Мађарској програма Stipendium Hungaricum за 2020/2021. годину

У оквиру програма Републике Мађарске Stipendium Hungaricum објављен је позив за подношење пријава за стипендиране основне, мастер и докторске студије за академску 2020/2021. годину, који ће бити отворен до 15. јануара 2020. године.

Конкурс за стипендирано студирање у Мађарској програма Stipendium Hungaricum за 2020/2021. годину

Стипендије за курсеве у области пољопривреде у Египту

Расписан је конкурс за доделу стипендија Арапске Републике Египат за учешће на стручним курсевима у области пољопривреде на Египатском међународном центру за пољопривреду у току 2020. године.. Рок за пријаве је између 1. децембра 2019. и 15. августа 2020. године, у зависности од одабраног курса.


Конкурс за студентске стипендије за недостајућа занимања

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (МПНТР) расписало је Конкурс за доделу 250 студентских стипендија за студенте друге и треће године основних студија на високошколским установама у Републици Србији, који се образују за обављање недостајућих занимања од нарочитог значаја за школску 2019/2020. годину. Текст конкурса са пријавном документацијом, критеријумима и поступком избора, доступан је на страници МПНТР посвећеној ученичким и студентским кредитима и стипендијама.

Рок за пријаве је 30. новембар 2019. године.


Стипендије за мастер студије у области јавног здравља на Универзитету Цинхуа у Пекингу

Објављен је конкурс за стипендије за једногодишње мастер студије у области јавног здравља на енглеском језику, на Универзитету Цинхуа у Пекингу (Кина) за академску 2020/2021. годину.

Рок за пријаву је 28. фебруар 2020. године. 

Стипендије за мастер студије у области јавног здравља на Универзитету Цинхуа у Пекингу

Конкурс за студентске размене у оквиру ЦЕЕПУС програма

Отворен је конкурс за пријаве за стипендиране мобилности током летњег семестра академске 2019/2020. године унутар ЦЕЕПУС - средњеевропског програма за размену студената и наставног особља. Право учешћа имају студенти и особље државних високошколских устанива из Србије. Рок за пријаве за мобилности унутар мрежа је 31. октобар, а за мобилности изван ЦЕЕПУС мрежа 30. новембар 2019. године


Конкурс за стипендиране последипломске студије у Баварској

Објављен је овогодишњи позив за једногодишњи програм стипендирања Слободне Државе Баварске (BAYHOST) за мастер и докторским студије у овој немачкој покрајини у академској 2020/2021. години. 

Рок за пријаву је 1. децембар 2019. године.

Конкурс за стипендиране последипломске студије у Баварској

Други конкурсни рок за упис на ”Студије будућности” Београдске отворене школе

Београдска отворена школа отворила је други уписни рок за упис студената 27. генерације ”Студија будућности” - једногодишњег програма неформалног образовања намењеног студентима четврте године основних студија, апсолвентима и студентима мастер студија, који се састоји од предавања из различитих области, праксе, менторства, као и израде завршног пројекта.

Заинтересовани се могу пријавити закључно са 8. септембром 2019.

 

Други конкурсни рок за упис на ”Студије будућности” Београдске отворене школе

Стипендије Сједињених Мексичких Држава

Влада Сједињених Мексичких Држава објавеила је конкурс за доделу стипендија за студирање у тој земљи у академској 2020/2021. години. На конкурс се могу пријавити и држављаи Републике Србије, а рок за пријаве је 27. септембар 2019. године.

Стипендије Сједињених Мексичких Држава

Студије на Универзитету у Казахстану

Универзитет М. Нарикбаева у Нур Султану (Казахстан) позвао је заинтересоване студенте из Србије да аплицирају за студије у области права, економије и информацоних технологија на том универзитету у предстојећој академској години.


Конкурс за кратки истраживачки боравак у Француској

Амбасада Француске у Србији и Француски институт у Србији додељују 10 стипендија за кратак боравак (до 18 дана) српским истраживачима из различитих области који желе да остваре истраживачки пројекат са француским истраживачким тимом.

Истраживачки боравци се морају реализовати између 15. октобра и 31. децембра 2019. године, а рок за пријаве је 10. септембар.

Конкурс за кратки истраживачки боравак у Француској

Стипендије Краљевине Мароко за 2019/2020. годину

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије објавило је позив за доделу стипендија Краљевине Мароко за академску 2019/2020. годину. Рок за пријаве је 31. јул 2019. године.


Стипендије Републике Грчке за 2019/2020. годину

Директорат за образовне и културне послове Републике Грчке отворио је конкурс за стипендије намењене страним држављанима за основне и последипломске студије на грчким универзитетима за 2019/2020. годину. Рок за пријаве је 25. јул 2019. године.


Стипендије за мастер студије животне средине и одрживог развоја у Кини за 2019/2020. годину

Објављен је конкурс за две стипендије Министарства трговине Народне Републике Кине за целокупне мастер студије управљања животном средином и одрживог развоја на Тунгђи универзитету у Шангају.

Рок за пријаве је 10. јул 2019. године.

Стипендије за мастер студије животне средине и одрживог развоја у Кини за 2019/2020. годину

Стипендије за постдипломске студије Сиријске Арапске Републике за 2019/2020. годину

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије објавило је позив за доделу три стипендије Сиријске Арапске Републике за постдипломске студије намењене држављанима Републике Србије за академску 2019/2020. годину.


Стипендије за студије инжењерства у Индији

Установа Punjab College of Technical Education (PCTE) Group of Institutes из Индије позвала је заинтересоване студенте из Србије да се пријаве за стипендиране четворогодишње студије инжењерства у академској 2019/2020. години. Рок за пријаве је 10. јул 2019. године.


Стипендије Министарства трговине Народне Републике Кине за 2019/2020. годину

Објављен је конкурс за стипендије Министарства трговине Народне Републике Кине за целокупне мастер и докторске студије у тој земљи, намењене запосленимa у владином сектору, менаџерском кадру у предузећима и организацијама, као и истакнутим појединцима из високошколских и истраживачких установа.

Рок за пријаве је 10. јун 2019. године.

Отворен конкурс Хјуберт Хамфри програма за стипендирани боравак у Сједињеним Амерчким Државама

Сви запослени млади на почетку својих каријера могу се пријавити за стипендирани десетомесечни боравак и усавршавање на САД универзитетима у току академске 2020/21. године путем Хјуберт Хамфри програма. Конкурс је отворен до 18. јуна 2019. године.

Француско-српски програм научно-истраживачке сарадње

Уколико радите као истраживач у Србији или Француској и желите да развијете сарадњу између ваших научних тимова, можете конкурисати за заједнички пројекат у оквиру програма “Павле Савић, партнерства Hubert Curien“. Финансирање се односи искључиво на покривање трошкова мобилности ангажованих истраживача, а пројекти се могу реализовати од јануара 2020. до децембра 2021. године. Рок за подношење пријава је 3. јун 2019. године.

Француско-српски програм научно-истраживачке сарадње

Стипендије за мастер студије у Пољској

Пољска агенција за академску размену (NAWA) позива студенте из Србије да се пријаве на конкурс за стипендије за мастер студије у оквиру Банах програма Републике Пољске у академској 2019/2020. години, на некој од пољских државних високошколских установа, и то у области инжењерских и техничких, пољопривредних, примењених и природних наука. Рок за пријаве је 30. април 2019. године у 15 часова.

Стипендије за мастер студије у Пољској