Навигација

Стипендије Републике Азербејџан за 2024/2025. годину 

Министарство просвете, у сарадњи са Амбасадом Републике Азербејџан у Београду, обавештава заинтересоване да је Министарство науке и образовања Републике Азербејџан расписало конкурс за стипендије страним држављанима за академску 2024/2025. годину. 

Стипендије су намењене студентима свих академских нивоа (основне, мастер и докторске студије), као и за програме медицинског образовања и специјализације. 

Кандидатима којима су одобрене стипендије исплаћиваће се одређени новчани износ на месечном нивоу и ослобођени су плаћања школарине и здравственог осигурања. Путне трошкове сноси сам студент или држава која га шаље. 

Кандидати би требало да испуњавају следеће критеријуме: 

1) Кандидати могу да изаберу и пријаве се на три универзитета у складу са својим интересовањима (листа доступних универзитета). 

2) Просек оцена претходних степена студија и стеченог образовања не сме да буде нижи од 51% одговарајућег система вредновања. 

3) Студенти треба да познају наставни језик на студијама које изаберу (у случају да не познају наставни језик на задовољавајућем нивоу, кандидати су у обавези да похађају припремне курсеве који су усмерени на развој језичких компетенција). Студенти који желе да студирају на енглеском језику биће ослобођени тестова за доказивање познавања језика уколико имају довољан број поена на неком од међународних испита (IELTS, TOEFL). 

4) Студент треба да достави уверења о достигнућима на локалном и међународном нивоу (уколико их поседује). 

 

Пријављивање се врши слањем целокупне документације (укључујући и пријавни формулар) на адресу Министарство просвете, Немањина 22-26, 11000 Београд, 6. спрат, крило Ц, канцеларија 24, са назнаком: За конкурс „Стипендије Владе Републике Азербејџан за академску 2024/2025. годину”. 

Више информација о правилима учешћа у конкурсу је доступно на овом линку, а све додатне информације о пропозицијама конкурса налазе се на званичној страници Министарства просвете Републике Србије, на овом линку

Рок за слање документације је 10. април 2024. године, а имејл-адреса icd@eatda.edu.az.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/442/licensed-image.jpeg