Навигација

Стипендије за летње семинаре бугарског језика и културе за 2024. годину

Универзитет у Софији „Свети Климент Охридски“ и Универзитет у Великом Трнову „Свети Ћирило и Методије“, уз подршку Министарства образовања и науке Републике Бугарске, позивају заинтересоване да учествују у летњем семинару бугарског језика и културе који ће се одржати током јула и августа, у трајању од три недеље.

Летњи семинари су првенствено намењени предавачима, истраживачима и студентима бугаристике и славистике, али и преводиоцима и свим заинтересованим за бугарски језик, књижевност, историју и културу.

Семинар на Универзитету у Софији „Свети Климент Охридски“ одржаће се у периоду од 14. јула до 3. августа, а семинар на Универзитету у Великом Трнову „Свети Ћирило и Методије“ биће одржан у периоду од 15. јула до 4. августа.

Пријављивање се врши попуњавањем формулара који се налазе на веб-сајту Министарства просвете и слањем докумената Амбасади Републике Бугарске у Београду и Министарству просвете. Пријаве се шаљу на имејл-адресе  embassy.belgrade@mfa.bg и jelena.pazun@mpn.gov.rs, најкасније до 4. априла 2024. године.

За више информација о стипендијама и томе које трошкове укључују, доступна је имејл-адреса контакт особе Министарства просвете Републике Србије − jelena.pazun@mpn.gov.rs.