Навигација

Конкурс за избор Омладинских делегата Србије у Уједињеним нацијама

Отворен је конкурс за избор два омладинска делегата Србије у Уједињеним нацијама, за 2024/25. годину. На конкурс могу да се пријаве млади од 19 до 27 година, који су држављани Републике Србије, имају активно знање енглеског језика, познавање система Уједињених нација, познавање омладинске политике у Србији, искуство у омладинском активизму, остварен успех у образовању и ваннаставним активностима, као и друга достигнућа значајна за програм Омладинских делегата у УН. Пријављивање на јавни конкурс траје до 25. јуна 2024. године.

Процес одабира омладинских делегата чине три фазе: јавни конкурс, тестирање најбоље рангираних на основу апликација и интервјуи за најуспешније кандидате након тестирања. У све три фазе укључено је више од 20 младих и представника различитих институција и организација. 

Изабрана делегаткиња и делегат учествоваће у заседању Генералне скупштине УН у Њујорку, Савету за људска права у Женеви, програму „Дијалог са младима” у Србији и на другим скуповима у земљи и иностранству. Сви трошкови учешћа и боравка делегата су обезбеђени, а пројекат финансира Министарство туризма и омладине.

Више информација можете видети на линку www.unaserbia.rs/youth-delegate, где се налази и Формулар за пријаву.

Можете да пратите актуелне новости са званичних налога на друштвеним мрежама (ознаке #UNYouthDelegateSerbia и #OmladinskiDelegatiUN):

Instagram −https://www.instagram.com/unyouthdelegate_serbia/;
X − https://twitter.com/YouthDelegateRS.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/461/images-2.jpeg