Навигација

Установе

Напредна претрага

Програми

Напредна претрага

Стипендијe

Напредна претрага

Ресурси

Напредна претрага

Вести

Стипендије за студирање на Московском државном универзитету у академској 2021/2022. години

Московски државни универзитет за међународне односе (МГИМО) расписао је конкурс за стипендирано студирање на основним и мастер академским студијама. Доступна је и једна стипендија за учење руског језика. У првој фази пријаве, потребно је да заинтересовани кандидати пошаљу попуњен пријавни формулар на мејл адресу jelena.pazun@mpn.gov.rs, најкасније до 23. априла 2021. пријавни формулар и пропозиције конкурса доступне су на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Серија хакатона о сајбер безбедности за студенте из Србије и региона

CRDF Global организује први у низу хакатона о сајбер безбедности, тачније о интернету интелигентних уређаја (Internet of Things – IоT). Такмичење ће трајати два дана, од 22. до 23. априла. Сви заинтересовани студенти из Србије, првенствено студенти техничких наука, могу се пријавити путем овог линка или скенирањем QR кода који је доступан на флајеру испод. Студенти могу учествовати појединачно, или у тимовима. Више информација о хакатону може се добити упитом на имејл: cyber@crdfglobal.org.

Мастер студије из области ИКТ на Кипарском универзитету у Никозији

Кипарски универзитет у Никозији позива заинтересоване кандидате да се пријаве на мастер програм на енглеском језику MSc Program in Intelligent Critical Infrastructure Systems. Пет најуспешнијих кандидата ће добити стипендију за покривање 50% до 100% трошкова школарине. Сви примљени кандидати ће моћи да се пријаве на конкурсе за радно место у KIOS центру за истраживање и иновације. Пријаве се подносе преко онлајн платформе Универзитета, најкасније до 16. априла у 17 часова по локалном времену.

Архива