Navigacija

Arhiva vesti

Stipendije Moskovskog državnog univerziteta

Moskovski državni univerzitet za međunarodne odnose (MGIMO) pri Ministarstvu spoljnih poslova Ruske Federacije poziva zainteresovane kandidate da se prijave na neki od dostupnih studijskih programa osnovnih i master studija u Rusiji. Tekst i propozicije konkursa dostupne su na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Rok za podnošenje prijava je 10. april 2020. godine.

Stipendije Moskovskog državnog univerziteta

Interuniverzitetski master iz diplomatije i međunarodnih odnosa u Kraljevini Španiji

Raspisan je konkurs za prijavu na „Interuniverzitetski master iz diplomatije i međunarodnih odnosa” koji sprovodi Diplomatska škola Kraljevine Španije. Prijave su otvorene za članove diplomatskih službi i kandidate koji poseduju diplomu osnovnih studija i odlično govore španski jezik. Rok za prijavljivanje je 1. april 2020. Više informacija o načinu prijavljivanja i neophodnoj dokumentaciji dostupno je na sajtu Ministarstva za spoljne poslove, Evropsku uniju i saradnju Španije.  

Interuniverzitetski master iz diplomatije i međunarodnih odnosa u Kraljevini Španiji

Stipendije za master studije u Kraljevini Tajland

Agencija za međunarodnu saradnju Tajlanda poziva zainteresovane kandidate iz Srbije da se prijave na konkurs za stipendirano studiranje na master studijama na Tajlandu u okviru programa TIPP (Thailand International Postgraduate Programme). Prijave se podnose Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije najkasnije do 16. marta 2020. godine. Više informacija o programu dostupno je na zvaničnoj internet stranici Tajlandske agencije za međunarodnu saradnju.


Konkurs za stipendirano studiranje na ukrajinskom jeziku

Ministarstvo prosvete i nauke Republike Ukrajine raspisalo je konkurs za stipendirano studiranje na ukrajinskom jeziku na osnovnim i master studijama iz oblasti humanističkih, tehničkih i društvenih nauka u 2020/2021. godini.


Studirajte u Republici Azerbejdžan

Kandidati iz Srbije se pozivaju da istraže mogućnosti za pohađanje studija u Republici Azerbejdžan. Zainteresovanim kandidatima na raspolaganju je veliki broj studijskih programa koji se sprovode na više od 20 univerziteta u Azerbejdžanu. Detaljne informacije o dostupnim studijskim programima, cenama školarina, i uslovima za apliciranje mogu se pronaći na internet stranici Study in Azerbaijan.

Studirajte u Republici Azerbejdžan

Konkurs za master programe Međunarodnog pomorskog instituta na Malti

Međunarodni pomorski institut sa sedištem na Malti poziva sve zainteresovane kandidate iz Srbije da se prijave na konkurs za dva master programa: Međunarodno pomorsko pravo i Međunarodno pomorsko zakonodavstvo. Oba programa počinju u oktobru 2020. i traju jednu godinu.  

Konkurs za master programe Međunarodnog pomorskog instituta na Malti

Stipendije Stefan Banah Poljske agencije za akademsku razmenu

Poljska agencija za akademsku razmenu (NAWA) i Ministarstvo spoljnih poslova Poljske pozivaju studente iz Srbije da konkurišu za stipendije za master studije u okviru Banah programa.  Stipendije su namenjene studentima koji žele da studiraju master programe iz oblasti inženjerskih,tehničkih,poljoprivrednih,bioloških i prirodnih nauka.

Stipendije Stefan Banah Poljske agencije za akademsku razmenu

Stipendije za studiranje mađarskog jezika i kulture u Mađarskoj

Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine Mađarske raspisalo je konkurs za stipendirano studiranje u Budimpešti u periodu od septembra 2020. do juna 2021. godine. Reč je o stipendijama za pohađanje studijskog programa mađarskog jezika i mađarskih studija (hungarologije) i studijskog programa mađarskog jezika i kulture.  

Stipendije za studiranje mađarskog jezika i kulture u Mađarskoj

Stipendije Vlade Bavarske za učenje nemačkog jezika

Vlada Slobodne države Bavarske raspisala je konkurs za dodelu stipendija za letnje kurseve nemačkog jezika. Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Evropu (BAYHOST) organizuje kurseve nemačkog jezika na 7 različitih univerziteta u Bavarskoj. Konkurs je otvoren za studente i zaposlene na visokoškolskim institucijama u Srbiji. Zainteresovani kandidati mogu dostaviti potrebnu dokumentaciju kancelariji Bavarskog visokoškolskog centra za srednju, istočnu i jugoistočnu Evropu najkasnije do 23. marta 2020. godine

Stipendije Vlade Bavarske za učenje nemačkog jezika

Stipendije Vlade Francuske

Ambasada Francuske Republike i Francuski institut u Srbiji raspisali su konkurs za stipendije Vlade Francuske za master 2 nivo studija i doktorate u komentorstvu na francuskom ili engleskom jeziku. Rok za prijavljivanje za stipendije je 16. mart 2020. godine.

Stipendije Vlade Francuske

Program osnovnih akademskih studija o kulturi klasične Grčke na Nacionalnom i Kapodistrijskom univerzitetu u Atini

Raspisan je konkurs za prijavljivanje na osnovne akademske studije arheologije, istorije i literature antičke Grčke koje organizuje Nacionalni i Kapodistrijski univerzitet u Atini u saradnji sa Međunarodnim helenskim univerzitetom. Više o studijama, koje će se odvijati na engleskom jeziku, možete pročitati na internet stranici programa. Nastava počinje 1. septembra 2020, a krajnji rok za prijavljivanje je 31. mart 2020. 

Program osnovnih akademskih studija o kulturi klasične Grčke na Nacionalnom i Kapodistrijskom univerzitetu u Atini

Ctudijski programi na belgorodskim univerzitetima u Ruskoj Federaciji

Na visokoškolskim ustanovama u Belgorodskoj oblasti u Ruskoj Federaciji trenutno studira oko 5.000 stranih studenata iz čak 98 zemalja. Veliki broj studenata pohađa studije medicine, farmacije, biotehnologije, nanotehnologije, informacionih tehnologija, građevinarstva, poljoprovrede itd. Sve visokoškolske ustanove, u cilju privlačenja stranih studenata, organizuju pripremne programe koji uključuju i intenzivno učenje ruskog jezika.  

Ctudijski programi na belgorodskim univerzitetima u Ruskoj Federaciji

Stipendirane studije u Kini u akademskoj 2020/2021. godini

Otvoren je poziv Vlade Narodne Republike Kine za stipendirano studiranje na svim nivoima stuidija na visokoškolskim ustanovama u Kini u akademskoj 2020/2021. godini, na koji se mogu prijaviti i kandidati iz Srbije. Rok za prijave je 27. januar 2020. godine.


Stipendije za kurseve u oblasti poljoprivrede u Egiptu

Raspisan je konkurs za dodelu stipendija Arapske Republike Egipat za učešće na stručnim kursevima u oblasti poljoprivrede na Egipatskom međunarodnom centru za poljoprivredu u toku 2020. godine.. Rok za prijave je između 1. decembra 2019. i 15. avgusta 2020. godine, u zavisnosti od odabranog kursa.


Konkurs za studentske stipendije za nedostajuća zanimanja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije (MPNTR) raspisalo je Konkurs za dodelu 250 studentskih stipendija za studente druge i treće godine osnovnih studija na visokoškolskim ustanovama u Republici Srbiji, koji se obrazuju za obavljanje nedostajućih zanimanja od naročitog značaja za školsku 2019/2020. godinu. Tekst konkursa sa prijavnom dokumentacijom, kriterijumima i postupkom izbora, dostupan je na stranici MPNTR posvećenoj učeničkim i studentskim kreditima i stipendijama.

Rok za prijave je 30. novembar 2019. godine.


Konkurs za studentske razmene u okviru CEEPUS programa

Otvoren je konkurs za prijave za stipendirane mobilnosti tokom letnjeg semestra akademske 2019/2020. godine unutar CEEPUS - srednjeevropskog programa za razmenu studenata i nastavnog osoblja. Pravo učešća imaju studenti i osoblje državnih visokoškolskih ustaniva iz Srbije. Rok za prijave za mobilnosti unutar mreža je 31. oktobar, a za mobilnosti izvan CEEPUS mreža 30. novembar 2019. godine