Navigacija

Arhiva vesti

Konkurs za stipendirane poslediplomske studije u Bavarskoj

Objavljen je ovogodišnji poziv za jednogodišnji program stipendiranja Slobodne Države Bavarske (BAYHOST) za master i doktorskim studije u ovoj nemačkoj pokrajini u akademskoj 2020/2021. godini. 

Rok za prijavu je 1. decembar 2019. godine.

Konkurs za stipendirane poslediplomske studije u Bavarskoj

Drugi konkursni rok za upis na ”Studije budućnosti” Beogradske otvorene škole

Beogradska otvorena škola otvorila je drugi upisni rok za upis studenata 27. generacije ”Studija budućnosti” - jednogodišnjeg programa neformalnog obrazovanja namenjenog studentima četvrte godine osnovnih studija, apsolventima i studentima master studija, koji se sastoji od predavanja iz različitih oblasti, prakse, mentorstva, kao i izrade završnog projekta.

Zainteresovani se mogu prijaviti zaključno sa 8. septembrom 2019.

 

Drugi konkursni rok za upis na ”Studije budućnosti” Beogradske otvorene škole

Stipendije Sjedinjenih Meksičkih Država

Vlada Sjedinjenih Meksičkih Država objaveila je konkurs za dodelu stipendija za studiranje u toj zemlji u akademskoj 2020/2021. godini. Na konkurs se mogu prijaviti i državljai Republike Srbije, a rok za prijave je 27. septembar 2019. godine.

Stipendije Sjedinjenih Meksičkih Država

Studije na Univerzitetu u Kazahstanu

Univerzitet M. Narikbaeva u Nur Sultanu (Kazahstan) pozvao je zainteresovane studente iz Srbije da apliciraju za studije u oblasti prava, ekonomije i informaconih tehnologija na tom univerzitetu u predstojećoj akademskoj godini.


Konkurs za kratki istraživački boravak u Francuskoj

Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji dodeljuju 10 stipendija za kratak boravak (do 18 dana) srpskim istraživačima iz različitih oblasti koji žele da ostvare istraživački projekat sa francuskim istraživačkim timom.

Istraživački boravci se moraju realizovati između 15. oktobra i 31. decembra 2019. godine, a rok za prijave je 10. septembar.

Konkurs za kratki istraživački boravak u Francuskoj

Stipendije Kraljevine Maroko za 2019/2020. godinu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije objavilo je poziv za dodelu stipendija Kraljevine Maroko za akademsku 2019/2020. godinu. Rok za prijave je 31. jul 2019. godine.


Stipendije Republike Grčke za 2019/2020. godinu

Direktorat za obrazovne i kulturne poslove Republike Grčke otvorio je konkurs za stipendije namenjene stranim državljanima za osnovne i poslediplomske studije na grčkim univerzitetima za 2019/2020. godinu. Rok za prijave je 25. jul 2019. godine.


Stipendije za studije inženjerstva u Indiji

Ustanova Punjab College of Technical Education (PCTE) Group of Institutes iz Indije pozvala je zainteresovane studente iz Srbije da se prijave za stipendirane četvorogodišnje studije inženjerstva u akademskoj 2019/2020. godini. Rok za prijave je 10. jul 2019. godine.


Stipendije Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine za 2019/2020. godinu

Objavljen je konkurs za stipendije Ministarstva trgovine Narodne Republike Kine za celokupne master i doktorske studije u toj zemlji, namenjene zaposlenima u vladinom sektoru, menadžerskom kadru u preduzećima i organizacijama, kao i istaknutim pojedincima iz visokoškolskih i istraživačkih ustanova.

Rok za prijave je 10. jun 2019. godine.

Francusko-srpski program naučno-istraživačke saradnje

Ukoliko radite kao istraživač u Srbiji ili Francuskoj i želite da razvijete saradnju između vaših naučnih timova, možete konkurisati za zajednički projekat u okviru programa “Pavle Savić, partnerstva Hubert Curien“. Finansiranje se odnosi isključivo na pokrivanje troškova mobilnosti angažovanih istraživača, a projekti se mogu realizovati od januara 2020. do decembra 2021. godine. Rok za podnošenje prijava je 3. jun 2019. godine.

Francusko-srpski program naučno-istraživačke saradnje

Stipendije za master studije u Poljskoj

Poljska agencija za akademsku razmenu (NAWA) poziva studente iz Srbije da se prijave na konkurs za stipendije za master studije u okviru Banah programa Republike Poljske u akademskoj 2019/2020. godini, na nekoj od poljskih državnih visokoškolskih ustanova, i to u oblasti inženjerskih i tehničkih, poljoprivrednih, primenjenih i prirodnih nauka. Rok za prijave je 30. april 2019. godine u 15 časova.

Stipendije za master studije u Poljskoj

Upis 2019- Podrška učenicima završnih razreda

Fondacija Tempus sprovodi kroz aktivnosti nacionalnog centra Euroguidance mreže i Info Centra (Terazije 39, Beograd) niz vebianra, predavanja i radionica za učenike završnih razreda do kraja maja meseca 2019. godine. U sličnim aktivnosti održanih tokom 2018. godine, učestvovalo je preko 900 učenika osnovnih i srednjih škola, nastavnika i roditelja iz različitih gradova naše zemlje.

Ove aktivnosti  podrške učenicima uključuju niz  radionica, predavanja i vebinara na sledeće teme:

  • izbora studijskog programa/srednje škole
  • prepoznavanje svojih osobina i veština, kao i odlika zanimanja i kreiranje kriterujma za izbor zanimanja/studijskog programa/srednje škole
  • prevladavanje treme na prijemnom/završnom ispitu,
  • sastavljanje biografije „Kako napisati dobar CV?“
  • smernice roditeljima  kako da podrže svoju decu u procesu izbora studijskog programa/srednje škole.

Istvoremeno, učenicima su dostupne individualne konsultacije – razgovori sa psihologom u Info centru ili putem skajpa nakon kojih učenici mogu da steknu jasniju sliku gde se nalaze u procesu donošenja odluke o nastavku školavanja i formiraju plan aktivnosti za dalje sprovođenje odluke. Ovo je dopunska usluga koja ima za cilj da podrži i učenike i nastavnike i sprovodiće se u popodnevnim časovima utorkom (skajp) i četvrtkom (u Info centru) u ograničenom broju termina i uz obaveznu prethodnu prijavu.

Upis 2019- Podrška učenicima završnih razreda

Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata u Srbiji

Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta raspisao je konkurs za stipendiranje do 950 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 410 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za akademsku 2018/19. godinu.

Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata u Srbiji

IAESTE konkurs za studentske stručne prakse u inostranstvu tokom 2019. godine

Organizacija IAESTE Srbija raspisala je konkurs za stručne prakse u inostranstvu tokom letnjih meseci 2019. godine.

Konkurs je namenjen studentima završnih godina na fakultetima tehničkih i prirodnih nauka sa svih univerziteta u Srbiji i otvoren je do petka, 14. decembra 2018. godine. Stručne prakse i usavršavanja mogu se sprovoditi u trajanju od najmanje šest nedelja, tokom letnjih meseci 2019. godine.


Međunarodna studentska konferencija "Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija" – BIMUN 2019.

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije organizuje 16. međunarodnu studentsku konferenciju pod nazivom Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2019, u Beogradu, u periodu od 13 do 17. marta 2019. godine. Tokom trajanja petodnevne konferencije, studenti će biti u prilici da, kroz preuzimanje uloga diplomata Ujedinjenih nacija, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama.

Za učešće se mogu prijaviti studenti osnovnih i postdiplomskih studija, do 29 godina starosti, sa dobrim poznavanjem engleskog jezika, koji je radni jezik konferencije. Rok za prijave je 20. januar 2019. godine.

Međunarodna studentska konferencija "Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija" – BIMUN 2019.