Навигација

Стипендије Московског државног института за међународне односе (МГИМО) за академску 2024/25. годину

Московски државни институт за међународне односе при Министарству просвете Руске Федерације (МГИМО) позива студенте да се пријаве за основне или мастер академске студије 2024/25. године. Број стипендија је ограничен, а сви заинтересовани кандидати полагаће пријемни испит.

Студентима су, у циљу припреме за пријемни испит и жељене смерове, доступни курсеви руског и енглеског језика. На овом линку могу да се пронађу курсеви руског или енглеског језика који трају годину дана, као и групни или индивидуални курсеви руског језика који трају један семестар. За кандидате чије је познавање језика на Б1 нивоу, доступни су и интензивни онлајн курсеви руског и енглеског језика. Више информација о њима доступно је на овој страници.

 

Поред припремних језичких курсева, студентима су доступни и припремни курсеви за одређене смерове на бази самофинансирања, о којима може више да се прочита у одељку 11. Предуниверзитетска припрема Водича за кандидате за 2024. годину (Довузовская подготовка).

Кандидати који не положе пријемни испит имају могућност да се упишу на припремне курсеве за учење руског језика за странце.

Пријављивање за стипендију врши се попуњавањем пријавног формулара, који је доступан на веб-сајту Министарства просвете, и слањем на имејл-адресу jelena.pazun@mpn.gov.rs. Московски државни институт послаће директно кандидатима информативно писмо са детаљним упутствима за наставак учешћа у конкурсу.

Рок за пријаву је 25. април 2024. године.

Додатне информације о основним студијама на Московском државном институту могу да се пронађу на овом линку. Одређени факултети имају своје сајтове са детаљнијим смерницама, као што су Факултет за међународне економске односе и Факултет за међународне послове.

Више података о мастер студијама можете да пронађете на овом линку. Веб-сајт на енглеском пружа додатне опције за информисање о понуђеним мастер програмима и доступан је на овом линку.

Московски државни институт има доступан Водич за интернационалне студенте са свим неопходним информацијама за припрему доласка у Москву, али и животу и студијама на Институту.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/450/Screenshot_2024-04-15_at_13.55.37.png