Навигација

Стипендије Краљевине Тајланд за 2024/25. годину

Министарство за високо образовање, науку, истраживање и иновације Краљевине Тајланд, у сарадњи са високошколским установама, обезбеђује стипендије за интернационалне студенте за академску 2024/2025. годину.

Стипендије су доступне за основне, мастер и докторске студије током читавих студија. За основне студије постоји могућност и стипендирања студентских размена у трајању од једног семестра или једне академске године.

Језик извођења наставе на свакој високошколској установи је енглески те је неопходно да се приложи потврда о познавању енглеског језика, најчешће у виду међународно признатог сертификата.

Све стипендије обухватају делимичан или целокупан износ школарине, а у одређеним случајевима постоји и месечни додатак за одређене трошкове. Од високошколске установе зависе критеријуми за упис и износи стипендија. Све детаљније информације можете да проверите у овом документу.

Студентска размена је могућа само на Универзитету Khon Kaen. Неопходно је да студент који се пријављује има завршену прву годину студија. Стипендија износи 30.000,00 тајландских бата (THB). Студент се пријављује матичној установи, која мора да га номинује до 15. маја 2024. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/445/book-1822474_1280.jpg