Navigacija

Ustanove

Napredna pretraga

Programi

Napredna pretraga

Stipendije

Napredna pretraga

Resursi

Napredna pretraga

Vesti

Otvoren konkurs za naučno-tehnološku saradnju kroz francusko-srpski program ”Pavle Savić” za 2022/2023 godinu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je deseti Konkurs za sufinansiranje naučno-tehnološke saradnje između Republike Srbije i Republike Francuske kroz program integrisanih aktivnosti „Pavle Savić” tj. „Partnerstvo Hubert Curien”. Predmet konkursa je sufinansiranje uzajamnih poseta istraživača (troškovi putovanja i boravka) koje se realizuju u okviru projektnih aktivnosti programa bilateralne naučno-tehničke saradnje. Rok za prijavu je 22. jul 2022. godine.

Konkurs za stipendirane studije Kraljevine Maroka u 2022/2023 akademskoj godini

Agencija za međunarodnu saradnju Kraljevine Maroka (AMCI) je objavila konkurs za dodelu stipendija Vlade Kraljevine Maroka za osnovne, master i doktorske studije u toj zemlji u akademskoj 2022/2023. godini, na državnim visokoškolskim ustanovama, koje se izvode na francuskom ili arapskom jeziku. Planirano je da kandidatima iz Srbije bude dodeljeno 15 stipendija, a rok za prijaljivanje je 6. jul 2022. godine.

Otvoren konkurs za izbor omladinskih delegata Srbije u Ujedinjenim nacijama za 2022/2023 godinu

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije je raspisalo konkurs za izbor dva omladinska delegata Srbije u Ujedinjenim nacijama (UN), za koji se mladi od 19 do 27 godina mogu prijaviti podnošenjem onlajn prijave od 15. juna do 15. jula 2022. godine. Izabrani mladi predstavnici Republike Srbije će prisustvovati zasedanjima u UN u koje su uključeni mladi, gde će imati priliku da zastupaju interese Srbije u UN i predstavljaju potrebe mladih u Srbiji.

Arhiva