Navigacija

Stipendije za letnje seminare bugarskog jezika i kulture za 2024. godinu

Univerzitet u Sofiji „Sveti Kliment Ohridski“ i Univerzitet u Velikom Trnovu „Sveti Ćirilo i Metodije“, uz podršku Ministarstva obrazovanja i nauke Republike Bugarske, pozivaju zainteresovane da učestvuju u letnjem seminaru bugarskog jezika i kulture koji će se održati tokom jula i avgusta, u trajanju od tri nedelje.

Letnji seminari su prvenstveno namenjeni predavačima, istraživačima i studentima bugaristike i slavistike, ali i prevodiocima i svim zainteresovanim za bugarski jezik, književnost, istoriju i kulturu.

Seminar na Univerzitetu u Sofiji „Sveti Kliment Ohridski“ održaće se u periodu od 14. jula do 3. avgusta, a seminar na Univerzitetu u Velikom Trnovu „Sveti Ćirilo i Metodije“ biće održan u periodu od 15. jula do 4. avgusta.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara koji se nalaze na veb-sajtu Ministarstva prosvete i slanjem dokumenata Ambasadi Republike Bugarske u Beogradu i Ministarstvu prosvete. Prijave se šalju na imejl-adrese  embassy.belgrade@mfa.bg i jelena.pazun@mpn.gov.rs, najkasnije do 4. aprila 2024. godine.

Za više informacija o stipendijama i tome koje troškove uključuju, dostupna je imejl-adresa kontakt osobe Ministarstva prosvete Republike Srbije − jelena.pazun@mpn.gov.rs.