Навигација

Стипендије Републике Украјине за 2024/2025. годину

Министарство просвете и науке Републике Украјине позива заинтересоване кандидате из Србије да конкуришу за стипендиране студијске боравке у Украјини, у академској 2024/2025. години.

За стипендије могу да конкуришу студенти свих академских нивоа. Кандидати могу да се пријаве за студирање у области хуманистичких, техничких и друштвених наука. За студенте који уписују основне и мастер академске студије издвојено је 20 стипендија, а за студенте који уписују докторске студије две стипендије. 

Стипендије укључују школарину, смештај и здравствено осигурање.  

Језик студирања је украјински, те је потребно да кандидати одслушају једногодишњи курс како би добили потврду о познавању украјинског језика на потребном нивоу.  

Пријављивање се врши слањем документације на следећу адресу: Министарство просвете, Немањина 22-26, 11000 Београд, 6. спрат, крило Ц, канцеларија 24, уз напомену - за стипендије Украјине за 2024/2025. годину. 

Пријавни формулар доступан је на овом линку, а све информације о пропозицијама конкурса налазе се на званичној страници Министарства просвете Републике Србије, на овом линку.  

Рок за слање документације је 17. март 2024. године. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/437/2.png