Navigacija

Stipendije Republike Ukrajine za 2024/2025. godinu

Ministarstvo prosvete i nauke Republike Ukrajine poziva zainteresovane kandidate iz Srbije da konkurišu za stipendirane studijske boravke u Ukrajini, u akademskoj 2024/2025. godini.

Za stipendije mogu da konkurišu studenti svih akademskih nivoa. Kandidati mogu da se prijave za studiranje u oblasti humanističkih, tehničkih i društvenih nauka. Za studente koji upisuju osnovne i master akademske studije izdvojeno je 20 stipendija, a za studente koji upisuju doktorske studije dve stipendije. 

Stipendije uključuju školarinu, smeštaj i zdravstveno osiguranje.  

Jezik studiranja je ukrajinski, te je potrebno da kandidati odslušaju jednogodišnji kurs kako bi dobili potvrdu o poznavanju ukrajinskog jezika na potrebnom nivou.  

Prijavljivanje se vrši slanjem dokumentacije na sledeću adresu: Ministarstvo prosvete, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd, 6. sprat, krilo C, kancelarija 24, uz napomenu - za stipendije Ukrajine za 2024/2025. godinu. 

Prijavni formular dostupan je na ovom linku, a sve informacije o propozicijama konkursa nalaze se na zvaničnoj stranici Ministarstva prosvete Republike Srbije, na ovom linku.  

Rok za slanje dokumentacije je 17. mart 2024. godine. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/437/2.png