Навигација

IAESTE конкурс за студентске стручне праксе и усавршавање у иностранству током 2024. године

Организација IAESTE Србија расписала је конкурс за стручне праксе у иностранству током 2024. године, који је намењен студентима завршних година факултета. Листа факултета обухваћених конкурсом, као и додатне информације о условима и сугестијама за попуњавање конкурса доступне су на званичном сајту IAESTE Србија.

Пријаве се подносе електронски, путем линка, а пријаву је неопходно доставити до 24. децембра 2023. године. Подаци са званичног IAESTE сајта наглашавају да,  у случају одласка на стручну праксу, студенти покривају трошкове транспорта, могуће трошкове конкурса и трошкове издавања визе уколико то буде потребно.

Кандидати треба да имају статус студента у овој школској години, а неопходно је и да им је просечна оцена од почетка студија већа од  7,50, да нису старији од 28 година, као и да владају енглеским, немачким или шпанским језиком.

IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) је независна и непрофитна организација основана 1948. године, са циљем организовања стручних пракси за студенте.