Навигација

Конкурс Фонда за младе таленте Републике Србије за стипендирање најбољих студената у иностранству за 2023/2024. годину.

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је конкурс за стипендирање најбољих студената другог и трећег степена студија на водећим светским универзитетима за школску 2023/24. годину. Конкурс је отворен за пријаве до 1. новембра.

Предвиђено је стипендирање до 500 најбољих студената, који ће бити рангирани у складу са Листом водећих светских универзитета, а коју чини првих 500 водећих универзитета са важеће листе Academic Ranking of World Universities („Шангајска листа“ и Листа високошколских установа из области уметности), која је доступна на званичном сајту Фонда за младе таленте Републике Србије.

Новина у овогодишњем конкурсу је додатно стипендирање пет најбољих студената из области медицинских наука у оквиру стипендије „Медицина за генерације“ компаније „Ново Нордиск“.

Сви кандидати могу да се пријаве електронским путем, коришћењем услуге еТаленти, на порталу еУправа, за шта је неопходно да поседују активан налог на еУправи и да буду пријављени преко ConsentID мобилне апликације.

Више информација о условима и потребној документацији за пријаву заинтересовани могу да сазнају путем овог линка.

Све информације о конкурсу објављене су на званичној интернет страници Министарства науке, технолошког развоја и иновација – www.nitra.gov.rs и Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.gov.rs, али могу да се добију и слањем имејла на адресу fond.konkursi@nitra.gov.rs, као и телефоном на број 011/3110785 сваког радног дана у периоду од 10.00 до 12.00 часова или вајбер апликацијом на број 064/8166010.

Фонд за младе таленте налази се у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација и током 15 година постојања додељено је више од 40.000 стипендија и награда студентима и ученицима средњих школа.