Navigacija

Konkurs Fonda za mlade talente Republike Srbije za stipendiranje najboljih studenata u inostranstvu za 2023/2024. godinu.

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je konkurs za stipendiranje najboljih studenata drugog i trećeg stepena studija na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2023/24. godinu. Konkurs je otvoren za prijave do 1. novembra.

Predviđeno je stipendiranje do 500 najboljih studenata, koji će biti rangirani u skladu sa Listom vodećih svetskih univerziteta, a koju čini prvih 500 vodećih univerziteta sa važeće liste Academic Ranking of World Universities („Šangajska lista“ i Lista visokoškolskih ustanova iz oblasti umetnosti), koja je dostupna na zvaničnom sajtu Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Novina u ovogodišnjem konkursu je dodatno stipendiranje pet najboljih studenata iz oblasti medicinskih nauka u okviru stipendije „Medicina za generacije“ kompanije „Novo Nordisk“.

Svi kandidati mogu da se prijave elektronskim putem, korišćenjem usluge eTalenti, na portalu eUprava, za šta je neophodno da poseduju aktivan nalog na eUpravi i da budu prijavljeni preko ConsentID mobilne aplikacije.

Više informacija o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu zainteresovani mogu da saznaju putem ovog linka.

Sve informacije o konkursu objavljene su na zvaničnoj internet stranici Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija – www.nitra.gov.rs i Fonda za mlade talente Republike Srbije – www.fondzamladetalente.gov.rs, ali mogu da se dobiju i slanjem imejla na adresu fond.konkursi@nitra.gov.rs, kao i telefonom na broj 011/3110785 svakog radnog dana u periodu od 10.00 do 12.00 časova ili vajber aplikacijom na broj 064/8166010.

Fond za mlade talente nalazi se u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i tokom 15 godina postojanja dodeljeno je više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.