Навигација

Позив за учешће у летњој академији Clean Energy Advocacy Network Towards Climate-Neutral Europe – Clean Energy Roadmap

Центар за енергију, енергетску ефикасност и околину, у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (UNDP) и уз подршку Централно-европске иницијативе (CEI), објавила је позив за пријаве за учешће у регионалној летњој академији Clean Energy Advocacy Network Towards Climate-Neutral Europe – Clean Energy Roadmap, која ће се одржати у периоду од 20. до 26. августа 2023. године, у Етно селу Чардаци у Босни и Херцеговини.

Концепт летње академије je тематски посвећен пружању образовног програма о чистој енергији за образовање пионира енергетске транзиције – младих професионалаца у свим секторима друштва како у оквиру медија, академске заједнице и цивилног друштва, тако и бизниса и индустрије. Основна идеја догађаја јесте успостављање мреже младих професионалаца у области чисте енергије, климатских промена и одрживог развоја на подручју земаља чланица Централно-европске иницијативе.

Заинтересовани студенти завршних година докторских студија и мастер студија који желе да наставе професионалну каријеру у оквиру поменутих области могу да се пријаве за учешће, а више информација о томе ко све може да се пријави за летњу академију доступно је путем овог линка.

Учешће у регионалној летњој академији је бесплатно, а организатор ће обезбедити пуну стипендију за све учеснике, која укључује трошкове смештаја за пуни пансион, освежење и студијске посете.

Сви заинтересовани за учешће могу да се пријаве слањем биографије и мотивационог писма (документе је потребно доставити на енглеском) на имејл адресу info@ceeo.ba. Више информација о начину пријаве и документацији коју је потребно приложити доступно је путем овог линка. Пријаву је потребно послати до15.07.2023. године.

Више информација о летњој академији доступно је путем сајта www.ceeo.ba, као и фејсбук странице https://www.facebook.com/UdruzenjeCEEO/.