Navigacija

Poziv za učešće u letnjoj akademiji Clean Energy Advocacy Network Towards Climate-Neutral Europe – Clean Energy Roadmap

Centar za energiju, energetsku efikasnost i okolinu, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i uz podršku Centralno-evropske inicijative (CEI), objavila je poziv za prijave za učešće u regionalnoj letnjoj akademiji Clean Energy Advocacy Network Towards Climate-Neutral Europe – Clean Energy Roadmap, koja će se održati u periodu od 20. do 26. avgusta 2023. godine, u Etno selu Čardaci u Bosni i Hercegovini.

Koncept letnje akademije je tematski posvećen pružanju obrazovnog programa o čistoj energiji za obrazovanje pionira energetske tranzicije – mladih profesionalaca u svim sektorima društva kako u okviru medija, akademske zajednice i civilnog društva, tako i biznisa i industrije. Osnovna ideja događaja jeste uspostavljanje mreže mladih profesionalaca u oblasti čiste energije, klimatskih promena i održivog razvoja na području zemalja članica Centralno-evropske inicijative.

Zainteresovani studenti završnih godina doktorskih studija i master studija koji žele da nastave profesionalnu karijeru u okviru pomenutih oblasti mogu da se prijave za učešće, a više informacija o tome ko sve može da se prijavi za letnju akademiju dostupno je putem ovog linka.

Učešće u regionalnoj letnjoj akademiji je besplatno, a organizator će obezbediti punu stipendiju za sve učesnike, koja uključuje troškove smeštaja za puni pansion, osveženje i studijske posete.

Svi zainteresovani za učešće mogu da se prijave slanjem biografije i motivacionog pisma (dokumente je potrebno dostaviti na engleskom) na imejl adresu info@ceeo.ba. Više informacija o načinu prijave i dokumentaciji koju je potrebno priložiti dostupno je putem ovog linka. Prijavu je potrebno poslati do15.07.2023. godine.

Više informacija o letnjoj akademiji dostupno je putem sajta www.ceeo.ba, kao i fejsbuk stranice https://www.facebook.com/UdruzenjeCEEO/.