Навигација

Конкурс за доделу стипендија Краљевине Марока у 2023/2024. години

Агенција за међународну сарадњу Краљевине Марока (AMCI) је објавила конкурс за доделу стипендија Владе Краљевине Марока за основне, мастер и докторске студије у тој земљи у академској 2023/2024. години, на државним високошколским установама, које се изводе на француском или арапском језику. Планирано је да кандидатима из Србије буде додељено 15 стипендија, а рок за пријаљивање је 15. јул 2023. године.

За основне студије могу да се пријаве кандидати узраста од 19 до 23 године. Кандидати се позивају да консултују интернет страницу https://www.amci.ma/publications како би прегледали листу високошколских установа. Приликом пријаве за мастер или докторске студије потребно је навести списак жељених високошколских установа и студијских програма, за шта се кандидати позивају да консултују интернет сајт www.enssup.gov.ma, као и странице самих установа. Свим заинтересованима од помоћи може бити и ова страница, на којој се налазе публикације AMCI агенције, као и ова страница за више информација о потребној документацији за пријаву на конкурс. Кандидати који буду изабрани у обавези су да прибаве студентску визу.

Стипендија износи 750 мароканских дирхама (око 75 америчких долара) месечно и исплаћује се током 12 месеци по академској години (од септембра до августа).

Кандидати би своје пријаве требало да доставе Министарству просвете Републике Србије, које ће након тога извршити номинацију пријава из Србије агенцији АМCI. Целокупан текст конкурса, пропозиције конкурса и целокупна процедура за пријављивање доступни су на сајту Министарства просвете Републике Србије.