Navigacija

Konkurs za dodelu stipendija Kraljevine Maroka u 2023/2024. godini

Agencija za međunarodnu saradnju Kraljevine Maroka (AMCI) je objavila konkurs za dodelu stipendija Vlade Kraljevine Maroka za osnovne, master i doktorske studije u toj zemlji u akademskoj 2023/2024. godini, na državnim visokoškolskim ustanovama, koje se izvode na francuskom ili arapskom jeziku. Planirano je da kandidatima iz Srbije bude dodeljeno 15 stipendija, a rok za prijaljivanje je 15. jul 2023. godine.

Za osnovne studije mogu da se prijave kandidati uzrasta od 19 do 23 godine. Kandidati se pozivaju da konsultuju internet stranicu https://www.amci.ma/publications kako bi pregledali listu visokoškolskih ustanova. Prilikom prijave za master ili doktorske studije potrebno je navesti spisak željenih visokoškolskih ustanova i studijskih programa, za šta se kandidati pozivaju da konsultuju internet sajt www.enssup.gov.ma, kao i stranice samih ustanova. Svim zainteresovanima od pomoći može biti i ova stranica, na kojoj se nalaze publikacije AMCI agencije, kao i ova stranica za više informacija o potrebnoj dokumentaciji za prijavu na konkurs. Kandidati koji budu izabrani u obavezi su da pribave studentsku vizu.

Stipendija iznosi 750 marokanskih dirhama (oko 75 američkih dolara) mesečno i isplaćuje se tokom 12 meseci po akademskoj godini (od septembra do avgusta).

Kandidati bi svoje prijave trebalo da dostave Ministarstvu prosvete Republike Srbije, koje će nakon toga izvršiti nominaciju prijava iz Srbije agenciji AMCI. Celokupan tekst konkursa, propozicije konkursa i celokupna procedura za prijavljivanje dostupni su na sajtu Ministarstva prosvete Republike Srbije.