Навигација

Стипендије за студије у Турској за 2023/2024. годину

Влада Републике Турске је расписала конкурс за стипендирано студирање на основним, мастер и докторским студијама у Републици Турској у академској 2023/2024. години. На конкурс се могу пријавити и кандидати из Србије. Рок за пријаве је 20. фебруар 2023. године.

Кандидати морају имати мање од навршених 21 годину живота (за студенте основних студија), тј. мање од навршених 30 година живота (за студенте мастер академских студија), односно мање од навршених 35 година живота (за студенте докторских студија).

Програм стипендирања подржава студирање на великом броју студијских програма на основним и постдипломским студијама из различитих научних области, а кандидати којима је додељена стипендија истовремено добијају и место на неком од турских универзитета. Стипендија покрива трошкове школарине, смештаја, путне трошкове, здравствено осигурање, једногодишњи курс турског језика и месечни износ стипендије у износу од 1000 турских лира месечно на додиплмским, 1400 лира на мастер и 1800 лира за докторским студијама.

Више информација о програму доступно је на званичној интернет страници програма, укључујући редослед корака за пријављивање и ток процеса селекције. Пријављивање се врши искључиво путем интернет странице програма, до 20. фебруара 2023. године, а изабрани стипендисти одлазе у Турску у току септембра исте године.