Navigacija

Stipendije za studije u Turskoj za 2023/2024. godinu

Vlada Republike Turske je raspisala konkurs za stipendirano studiranje na osnovnim, master i doktorskim studijama u Republici Turskoj u akademskoj 2023/2024. godini. Na konkurs se mogu prijaviti i kandidati iz Srbije. Rok za prijave je 20. februar 2023. godine.

Kandidati moraju imati manje od navršenih 21 godinu života (za studente osnovnih studija), tj. manje od navršenih 30 godina života (za studente master akademskih studija), odnosno manje od navršenih 35 godina života (za studente doktorskih studija).

Program stipendiranja podržava studiranje na velikom broju studijskih programa na osnovnim i postdiplomskim studijama iz različitih naučnih oblasti, a kandidati kojima je dodeljena stipendija istovremeno dobijaju i mesto na nekom od turskih univerziteta. Stipendija pokriva troškove školarine, smeštaja, putne troškove, zdravstveno osiguranje, jednogodišnji kurs turskog jezika i mesečni iznos stipendije u iznosu od 1000 turskih lira mesečno na dodiplmskim, 1400 lira na master i 1800 lira za doktorskim studijama.

Više informacija o programu dostupno je na zvaničnoj internet stranici programa, uključujući redosled koraka za prijavljivanje i tok procesa selekcije. Prijavljivanje se vrši isključivo putem internet stranice programa, do 20. februara 2023. godine, a izabrani stipendisti odlaze u Tursku u toku septembra iste godine.