Навигација

Конкурс за учешће студената у Millenium Fellowship програму лидерства за одрживи развој 2021.

United Nations Academic Impact (UNAI) и Millenium Campus Network (MCN) позвали су студенте и универзитете широм света, укључујући Србије, да се пријаве за учешће у Millenium Fellowship програму. Реч је о једносеместралном програму развоја лидерства међу студентима у сврху остваривања циљева одрживог развоја Уједињених нација. Наредни рок за пријаве је 28. фебруар 2021. године, а програм траје од 1. августа до 1. децембра 2021. године.

Пријава у учешће у програму су бесплатни, а могу се пријавити студенти основних студија који ће имати статус студента целим током трајања програма. Одабрани полазници добијају прилику да усавршавају своје вештине, заједнички предузимају конкретне акције на својим универзитетима и својим срединама али и глобално, стекну званичан сертификат и постану део утицајне светске алумни мреже младих лидера.

За учешће се обично бирају групе од 8-20 студената истог универзитета (Millenium fellows), па се заинтересовани студенти охрабрују да конкурс поделе са својим колегама и заједно се пријаве. Универзитети не могу пријавити студенте, али им могу помоћи да се сами пријаве промовисањем конкурса и подршком у прибављању неопходних препорука професора, као и у спровођењу акција и пројеката.

Више информација о програму доступно је на његовој интернет страници, где се могу пронаћи одговори на често постављана питања, као и формулар за пријаву.