Navigacija

Konkurs za učešće studenata u Millenium Fellowship programu liderstva za održivi razvoj 2021.

United Nations Academic Impact (UNAI) i Millenium Campus Network (MCN) pozvali su studente i univerzitete širom sveta, uključujući Srbije, da se prijave za učešće u Millenium Fellowship programu. Reč je o jednosemestralnom programu razvoja liderstva među studentima u svrhu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Naredni rok za prijave je 28. februar 2021. godine, a program traje od 1. avgusta do 1. decembra 2021. godine.

Prijava u učešće u programu su besplatni, a mogu se prijaviti studenti osnovnih studija koji će imati status studenta celim tokom trajanja programa. Odabrani polaznici dobijaju priliku da usavršavaju svoje veštine, zajednički preduzimaju konkretne akcije na svojim univerzitetima i svojim sredinama ali i globalno, steknu zvaničan sertifikat i postanu deo uticajne svetske alumni mreže mladih lidera.

Za učešće se obično biraju grupe od 8-20 studenata istog univerziteta (Millenium fellows), pa se zainteresovani studenti ohrabruju da konkurs podele sa svojim kolegama i zajedno se prijave. Univerziteti ne mogu prijaviti studente, ali im mogu pomoći da se sami prijave promovisanjem konkursa i podrškom u pribavljanju neophodnih preporuka profesora, kao i u sprovođenju akcija i projekata.

Više informacija o programu dostupno je na njegovoj internet stranici, gde se mogu pronaći odgovori na često postavljana pitanja, kao i formular za prijavu.