Навигација

Стипендије Владе Републике Турске за академску 2021/2022. годину

Влада Републике Турске је расписала конкурс за стипендирано студирање на основним, мастер и докторским студијама у Републици Турској у академској 2021/2022. години. На конкурс се могу пријавити и кандидати из Србије. Рок за пријаве је 20. фебруар 2021.

Програм стипендирања покрива трошкове школарине, смештаја, путне трошкове, здравствено осигурање, месечни износ стипендије и једногодишњи курс турског језика. Више информација доступно је на званичној интернет страници програма. Кандидати којима је додељена стипендија истовремено добијају и место на неком од 50 најпрестижнијих турских универзитета.

Програм стипендирања подржава студирање на великом броју студијских програма на основним студијама - од техничких, медицинских до друштвено-хуманистичких наука. За студенте постдипломских студија такође су на располагању студијски програми из различитих научних области. На располагању је и одређен број стипендија за студенте заинтересоване за програме из области уметности на свим нивоима студија.

Пријављивање се врши искључиво путем интернет странице програма. Додатне информације о програму стипендирања, обухвату стипендије и начину пријаве доступне су на горе наведеном сајту.