Navigacija

Stipendije Vlade Republike Turske za akademsku 2021/2022. godinu

Vlada Republike Turske je raspisala konkurs za stipendirano studiranje na osnovnim, master i doktorskim studijama u Republici Turskoj u akademskoj 2021/2022. godini. Na konkurs se mogu prijaviti i kandidati iz Srbije. Rok za prijave je 20. februar 2021.

Program stipendiranja pokriva troškove školarine, smeštaja, putne troškove, zdravstveno osiguranje, mesečni iznos stipendije i jednogodišnji kurs turskog jezika. Više informacija dostupno je na zvaničnoj internet stranici programa. Kandidati kojima je dodeljena stipendija istovremeno dobijaju i mesto na nekom od 50 najprestižnijih turskih univerziteta.

Program stipendiranja podržava studiranje na velikom broju studijskih programa na osnovnim studijama - od tehničkih, medicinskih do društveno-humanističkih nauka. Za studente postdiplomskih studija takođe su na raspolaganju studijski programi iz različitih naučnih oblasti. Na raspolaganju je i određen broj stipendija za studente zainteresovane za programe iz oblasti umetnosti na svim nivoima studija.

Prijavljivanje se vrši isključivo putem internet stranice programa. Dodatne informacije o programu stipendiranja, obuhvatu stipendije i načinu prijave dostupne su na gore navedenom sajtu.