Навигација

Стипендије Британске фондације (The British Scholarship Trust) за истраживачке боравке у Великој Британији у академској 2021/2022. години

Реч је о истраживачким грантовима за боравак од једног до три месеца на некој високошколској установи у Великој Британији. Месечна стипендија, која покрива трошкове живота у Великој Британији, износи 900 фунти за боравак ван Лондона, односно 1000 фунти за боравак у Лондону. Биће додељено до 6 стипендија кандидатима из Србије.  Рок за пријаве је 1. март 2021. године.

Заинтересовани студенти морају бити млађи од 30 година и одлично владати енглеским језиком. Предност при додели грантова имаће кандидати који до сада нису имали прилику да студирају у иностранству. Детаљне информације о условима учешћа, списку потребне документације и роковима доступне су на званичној интернет страници Британске фондације.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије номинује кандидате за стипендије Британске фондације. Пријављивање се врши слањем целокупне пријавне документације на следећу адресу: Министарство просвете,науке и технолошког развоја, Немањина 22-26, Сектор за високо образовање, крило Ц, 6. спрат, канцеларија бр. 24, са назнаком: за конкурс „The British Scholarship Trust“.

Британска фондација је основана после Првог светског рата са жељом да помогне у образовању деце из Србије која су остала без оба родитеља. Фондације је временом проширила свој круг деловања, тако да данас нуди стипендије држављанима скоро свих земаља бивше Југославије. Више информација о историји Британске фондације можете пронаћи овде.