Navigacija

Stipendije Britanske fondacije (The British Scholarship Trust) za istraživačke boravke u Velikoj Britaniji u akademskoj 2021/2022. godini

Reč je o istraživačkim grantovima za boravak od jednog do tri meseca na nekoj visokoškolskoj ustanovi u Velikoj Britaniji. Mesečna stipendija, koja pokriva troškove života u Velikoj Britaniji, iznosi 900 funti za boravak van Londona, odnosno 1000 funti za boravak u Londonu. Biće dodeljeno do 6 stipendija kandidatima iz Srbije.  Rok za prijave je 1. mart 2021. godine.

Zainteresovani studenti moraju biti mlađi od 30 godina i odlično vladati engleskim jezikom. Prednost pri dodeli grantova imaće kandidati koji do sada nisu imali priliku da studiraju u inostranstvu. Detaljne informacije o uslovima učešća, spisku potrebne dokumentacije i rokovima dostupne su na zvaničnoj internet stranici Britanske fondacije.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije nominuje kandidate za stipendije Britanske fondacije. Prijavljivanje se vrši slanjem celokupne prijavne dokumentacije na sledeću adresu: Ministarstvo prosvete,nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 22-26, Sektor za visoko obrazovanje, krilo C, 6. sprat, kancelarija br. 24, sa naznakom: za konkurs „The British Scholarship Trust“.

Britanska fondacija je osnovana posle Prvog svetskog rata sa željom da pomogne u obrazovanju dece iz Srbije koja su ostala bez oba roditelja. Fondacije je vremenom proširila svoj krug delovanja, tako da danas nudi stipendije državljanima skoro svih zemalja bivše Jugoslavije. Više informacija o istoriji Britanske fondacije možete pronaći ovde.