Навигација

Конкурс Фонда за младе таленте за стипендирање најбољих студената у Србији у академској 2021/2021. години

Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта расписао је конкурс за стипендирање до 1000 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за академску 2020/21. годину.

Конкурс је отворен до 1. фебруара 2021. године, а текст конкурса, обавезан образац за конкурисање и преостала конкурсна документација могу се преузети на сајту Фонда за младе таленте. Конкурсну документацију је потребно доставити на писарницу Министарства омладине и спорта или послати поштом до горе назначеног датума.

На конкурс се могу пријавити држављани Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији (или особе са статусом избеглице и боравиштем у Републици Србији), који су у академској 2020/21. години уписани у завршну годину основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија факултета и универзитета чији је оснивач Република Србија. Поред тога, кандидати морају имати положене све испите из претходних година студија, као и просечну оцену најмање 8,50 у току претходних година студија и мање од навршених 25 година живота (за студенте основних студија), тј. просечну оцену најмање 8,50 са основних академских студија и мање од навршених 27 година живота (за студенте мастер академских студија).