Navigacija

Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata u Srbiji u akademskoj 2021/2021. godini

Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta raspisao je konkurs za stipendiranje do 1000 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za akademsku 2020/21. godinu.

Konkurs je otvoren do 1. februara 2021. godine, a tekst konkursa, obavezan obrazac za konkurisanje i preostala konkursna dokumentacija mogu se preuzeti na sajtu Fonda za mlade talente. Konkursnu dokumentaciju je potrebno dostaviti na pisarnicu Ministarstva omladine i sporta ili poslati poštom do gore naznačenog datuma.

Na konkurs se mogu prijaviti državljani Republike Srbije sa prebivalištem u Republici Srbiji (ili osobe sa statusom izbeglice i boravištem u Republici Srbiji), koji su u akademskoj 2020/21. godini upisani u završnu godinu osnovnih akademskih studija ili master akademskih studija ili integrisanih akademskih studija fakulteta i univerziteta čiji je osnivač Republika Srbija. Pored toga, kandidati moraju imati položene sve ispite iz prethodnih godina studija, kao i prosečnu ocenu najmanje 8,50 u toku prethodnih godina studija i manje od navršenih 25 godina života (za studente osnovnih studija), tj. prosečnu ocenu najmanje 8,50 sa osnovnih akademskih studija i manje od navršenih 27 godina života (za studente master akademskih studija).