Навигација

Могућности за стипендиране мобилности у Републици Словачкој у академској 2020/2021. години

У оквиру Националног програма стипендија Републике Словачке који се реализује под покровитељством Министарства просвете, науке, истраживања и спорта Републике Словачке, расписан је конкурс за стипендиране мобилности за стране студенте, докторанде, предаваче на универзитетима и уметнике које се могу реализовати на високошколским установама или истраживачким институцијама у Словачкој у академској 2020/2021. години. Пријаве се подносе до 18. маја 2020. године.

Студенти основних студија који су до момента аплицирања завршили бар две и по године студија и студенти мастер студија имају могућност да се пријаве за студентске размене на некој високошколској установи у Словачкој у трајању од три до десет месеци. Додатно, стипендије за мобилност на универзитетима или у истраживачким институцијама су доступне и докторандима којима се нуди могућност стипендираног боравка у периоду од једног до десет месеци. Стипендирани боравак у Словачкој је омогућен и универзитетским професорима, истраживачима и уметницима који могу реализовати своју мобилност на институцијама које се баве истраживањем и развојем.

Пријављивање се врши искључиво електронски, путем званичног сајта програма. Пријаве се подносе на енглеском или словачком језику, најкасније до 18. маја у 16 часова. Детаљне информације о висини и обухвату стипендија и условима за пријављивање, као и списак неопходне документације могу се пронаћи овде.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/181/slovacka-logo_NS-EN.png