Navigacija

Mogućnosti za stipendirane mobilnosti u Republici Slovačkoj u akademskoj 2020/2021. godini

U okviru Nacionalnog programa stipendija Republike Slovačke koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke, raspisan je konkurs za stipendirane mobilnosti za strane studente, doktorande, predavače na univerzitetima i umetnike koje se mogu realizovati na visokoškolskim ustanovama ili istraživačkim institucijama u Slovačkoj u akademskoj 2020/2021. godini. Prijave se podnose do 18. maja 2020. godine.

Studenti osnovnih studija koji su do momenta apliciranja završili bar dve i po godine studija i studenti master studija imaju mogućnost da se prijave za studentske razmene na nekoj visokoškolskoj ustanovi u Slovačkoj u trajanju od tri do deset meseci. Dodatno, stipendije za mobilnost na univerzitetima ili u istraživačkim institucijama su dostupne i doktorandima kojima se nudi mogućnost stipendiranog boravka u periodu od jednog do deset meseci. Stipendirani boravak u Slovačkoj je omogućen i univerzitetskim profesorima, istraživačima i umetnicima koji mogu realizovati svoju mobilnost na institucijama koje se bave istraživanjem i razvojem.

Prijavljivanje se vrši isključivo elektronski, putem zvaničnog sajta programa. Prijave se podnose na engleskom ili slovačkom jeziku, najkasnije do 18. maja u 16 časova. Detaljne informacije o visini i obuhvatu stipendija i uslovima za prijavljivanje, kao i spisak neophodne dokumentacije mogu se pronaći ovde.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/181/slovacka-logo_NS-EN.png