Навигација

Отворен конкурс за доделу стипендија за студирање у Италији у 2023/2024. години

Министарство спољних послова и међународне сарадње Републике Италије (MAECI) нуди стипендије страним студентима и италијанским држављанима са пребивалиштем у иностранству за школску 2023-2024. годину, са циљем унапређења културне, научне и технолошке сарадње, представљања економског система Италије у свету и ширењу знања италијанског језика и културе (у складу са Законом 288/55 и накнадним изменама и допунама). Стипендије се нуде за похађање студијских, образовних и/или истраживачких програма у државним или законски признатим италијанским институцијама.

Реч је о стипендијама у трајању од 63 месеци за двогодишње мастер програме („lauree magistrali“), студијске програме на уметничким академијама у оквиру институција „AFAM“, за докторске студије, истраживачке пројекте у сарадњи са италијанским ментором, као и за курсеве италијанског језика на вишим нивоима.

Конкурс који садржи све неопходне информације доступан је на следећем линку: https://studyinitaly.esteri.it/en/call-for-procedure. Потребно је да сви заинтересовани кандидати испуњавају академске, језичке и старосне услове наведене у конкурсу.

Онлајн пријава се подноси електронски, путем портала Study in Italy (уз претходно регистровање) до 9. јуна 2023. године, у 14.00 часова (по италијанском времену).  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/396/foto_borse_di_studio.jpg