Навигација

Конкурс програма Stipendium Hungaricum за стипендирано студирање у Мађарској у 2022/2023. години

У оквиру програма стипендија Републике Мађарске Stipendium Hungaricum објављен је позив за подношење пријава за стипендиране основне, мастер и докторске студије за академску 2022/2023. годину, који ће бити отворен до 15. јануара 2022. Кандидатима из Републике Србије биће додељено до 50 стипендија.

Могуће је аплицирати за стипендиране студије на већ предефинисаним високошколским установама у Мађарској, који нуде велики број студијских програма, већином на енглеском језику. Стипендија обухвата школарину, смештај у студентском дому, здравствено осигурање и месечни допринос за трошкове живота који зависи од нивоа студија.

Више информације о стипендијама и процедури пријаве, доступно је на званичном веб-сајту програма стипендија Stipendium Hungaricum, при чему постоје засебни конкурси за основне и мастер, то јест за докторске студије. Пријаве се подносе електронски, на сајту програма.

Програм Stipendium Hungaricum основала је Влада Републике Мађарске 2013. године, а у прошлогодишњем конкурсном року додељено је више хиљада стипендија.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/311/large_large_hungaricum.png