Навигација

Вебинар „Избор средње школе“

Избор средње школе представља једно од важнијих питања за ученике осмог разреда основних школа. Неки ученици су одлуку о првом избору средње школе већ донели, док други још увек имају дилему по овом питању. С обзиром да број поена довољан за упис у одређену школу варира од године до године, препоручљиво је да сви  ученици размисле о неколико избору неколико средњих школа (односно, образовних профила) и рангирају приликом састављања листе жеља.

Вебинар „Избор средње школе“ намењен је свим ученицима завршних разреда основних школа као подршка управо у избору и сатављању листе жеља. Током вебинара биће представљена честа питања и дилеме са којима се мали матуранти сусрећу док размишљају о избору средње школе и образовног профила, као и практичне смернице приликом доношења одлуке о наредном нивоу образовања. Учесници ће имати прилике да поставе питања у вези са темом и да се изнесу своје коментаре.

Вебинар се одржава периодично путем интернет платформе. О датумима вебинара можете се информисати кроз билтен о месечним активностима Инфо ЦентраС обзиром да вебинар представља врсту предавања путем интернета, доступан је свим ученицима завршних разреда из свих основних школа у Републици Србији као и другим заинтересованим за тему. За учешће је потребан само рачунар са стабилном интернет везом како би се вебинар пратио у заказано време. 

Такође, поред тога што ученици могу самостално да прате вебинар, ово омогућава наставницима да са својим ученицима прате вебинар и групно, нпр. током часа одељенског старешине или као активност тима за професионалну оријентацију.

 

Техничке информације

Након регистрације, сви учесници ће на е-мејл адресу остављену приликом регистрације добити потврду пријаве. Приступни линк и упутство за праћење вебинара биће послато путем електронске поште у наредним данима, а најкасније неколико сати пре почетка вебинара.  У случају да не примите поменуте мејлове, молимо Вас да проверите фолдер са нежељеном поштом (junk/spam), а у случају свих техничких проблема, можете да се обратите Euroguidance центру путем мејл адресе euroguidance@tempus.ac.rs или телефоном 011/33 42 430 (опција 1- Инфо центар).

Слике

  • /uploads/attachment/strana/137/Koraci-u-izboru-srednje-skole-vebinar.jpg