Навигација

Стипендије Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта (Доситеја) за студије у Србији

Стипендије Фонда за младе таленте (Доситеја) додељују се за завршну годину основних/мастер студија студентима високошколских институција у Србији чији је оснивач Република Србија и који имају просек најмање 8,50.

Опис

Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта - Доситеја додељује стипендије за до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија. Стипендија се исплаћује 10 месеци и на месечном нивоу износи 30000 динара. Кандидати треба да буду држављани Републике Србије или да имају статус избеглице, као и пребивалиште/боравиште на територији Републике Србије, да су на завршној години основних академских/интегрисаних или мастер академских/мастер интегрисаних студија на универзитетима чији је оснивач Република Србија, са минималном просечном оценом 8,50 и положеним свим испитима с претходних година студија, као и да нису навршили 25 година живота – за студенте основних академских студија, односно да нису навршили 27 година живота – за студенте мастер академских студија и студенте интегрисаних академских студија.

Институције
Програми
Врста
Процедура пријаве

Конкурси се расписују једном годишње и то обично најесен, почетком актуелне академске године. Документација је одређена конкурсом и у назначеном року предаје се Министарству омладине и спорта.


Извор информација:

http://www.fondzamladetalente.rs/konkurs/konkurs_rs_201314/