Navigacija

Prijave za učešće u kursevima o istoriji Holokausta su otvorene

Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference), organizuje u drugom semestru akademske godine 2023/2024. tri kursa o istoriji Holokausta. Kursevi su besplatni, a namenjeni su zainteresovanim studentima osnovnih, master i doktorskih studija svih fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i drugih univerziteta u Srbiji. Predavač je dr Milovan Pisari, naučni saradnik i koordinator ShoahLab laboratorije za izučavanje Holokausta.

Kursevi će trajati 15 časova i biće organizovani u prostorijama Instituta za filozofiju i društvenu teoriju. U zavisnosti od okolnosti, predviđeno je i održavanje časova onlajn.

Na kraju kursa, polaznici treba da napišu članak na temu koju su odabrali u dogovoru sa predavačem. Članci će biti objavljeni u zajedničkoj naučnoj publikaciji 2024. godine, a polaznici će dobiti sertifikat o pohađanju kursa.

Zainteresovani za učešće treba da pošalju kratko motivaciono pismo na imejl-adresu ifdt.kursevi@gmail.com do 15. oktobra 2023. godine (rok za prijavu je produžen).

Više informacija o sadržaju i terminima održavanja kurseva dostupno je putem ovog linka.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/413/1115-Holocaust-memorial-Jerusalemm.jpg