Навигација

Пријаве за учешће у курсевима о историји Холокауста су отворене

Институт за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду, у сарадњи са Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference), организује у другом семестру академске године 2023/2024. три курса о историји Холокауста. Курсеви су бесплатни, а намењени су заинтересованим студентима основних, мастер и докторских студија свих факултета Универзитета у Београду, као и других универзитета у Србији. Предавач je др Милован Писари, научни сарадник и координатор ShoahLab лабораторије за изучавање Холокауста.

Курсеви ће трајати 15 часова и биће организовани у просторијама Института за филозофију и друштвену теорију. У зависности од околности, предвиђено је и одржавање часова онлајн.

На крају курса, полазници треба да напишу чланак на тему коју су одабрали у договору са предавачем. Чланци ће бити објављени у заједничкој научној публикацији 2024. године, а полазници ће добити сертификат о похађању курса.

Заинтересовани за учешће треба да пошаљу кратко мотивационо писмо на имејл-адресу ifdt.kursevi@gmail.com до 15. октобра 2023. године (рок за пријаву је продужен).

Више информација о садржају и терминима одржавања курсева доступно је путем овог линка.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/413/1115-Holocaust-memorial-Jerusalemm.jpg