Navigacija

Vlada Slovačke Republike raspisala je konkurs za stipendirane mobilnosti u akademskoj 2022/2023. godini

Ministarstvo prosvete, nauke, istraživanja i sporta Slovačke Republike poziva zainteresovane kandidate iz Srbije da konkurišu za stipendirane mobilnosti u Slovačkoj u akademskoj 2022/2023. godini. Stipendije su dostupne studentima svih nivoa studija, istraživačima i nastavnom osoblju iz Srbije, i daju priliku zainteresovanima da deo svojih studija ili istraživanja provedu na nekoj visokoškolskoj ustanovi u Slovačkoj. Trajanje mobilnosti je između tri i deset meseci.

Sve mobilnost bi trebalo da se realizuju između 15. septembra 2022. i 30. avgusta 2023, a mesečni iznos stipendije razlikuje se za studente i nastavno osoblje. Osim stipendiranih mobilnosti, na raspolaganju su i četiri stipendije za učestvovanje u letnjoj školi slovačkog jezika. Više informacija o programu stipendija, načinu prijave i prijavnoj dokumentaciji dostupno je na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke, istraživanja i sporta Reublike Slovačke.

Prijavna dokumentacija se razlikuje u zavisnosti od nivoa studija, a spisak iste je uključen u prijavni formular koji je, takođe, neophodno dostaviti. Prijavljivanje se vrši slanjem celokupne dokumentacije do 15. mart 2022. godine na sledeću adresu: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , Nemanjina 22-26, Sektor za visoko obrazovanje, krilo C, 6. sprat, kancelarija br. 24 sa naznakom : Za konkurs „Stipendije Vlade Slovačke Republike za akademsku 2022/2023. godinu“.