Навигација

Влада Словачке Републике расписала је конкурс за стипендиране мобилности у академској 2022/2023. години

Министарство просвете, науке, истраживања и спорта Словачке Републике позива заинтересоване кандидате из Србије да конкуришу за стипендиране мобилности у Словачкој у академској 2022/2023. години. Стипендије су доступне студентима свих нивоа студија, истраживачима и наставном особљу из Србије, и дају прилику заинтересованима да део својих студија или истраживања проведу на некој високошколској установи у Словачкој. Трајање мобилности је између три и десет месеци.

Све мобилност би требало да се реализују између 15. септембра 2022. и 30. августа 2023, а месечни износ стипендије разликује се за студенте и наставно особље. Осим стипендираних мобилности, на располагању су и четири стипендије за учествовање у летњој школи словачког језика. Више информација о програму стипендија, начину пријаве и пријавној документацији доступно је на интернет страници Министарства просвете, науке, истраживања и спорта Реублике Словачке.

Пријавна документација се разликује у зависности од нивоа студија, а списак исте је укључен у пријавни формулар који је, такође, неопходно доставити. Пријављивање се врши слањем целокупне документације до 15. март 2022. године на следећу адресу: Министарство просвете, науке и технолошког развоја , Немањина 22-26, Сектор за високо образовање, крило Ц, 6. спрат, канцеларија бр. 24 са назнаком : За конкурс „Стипендије Владе Словачке Републике за академску 2022/2023. годину“.