Navigacija

Nagradni konkurs „Evropa i ja“ dostupan srednjoškolcima u okviru Evropskog dnevnika 2021/2022.

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je nagradni konkurs „Evropa i ja“ za kreativne i inovativne radove u okviru dvanaestog izdanja publikacije „Evropski dnevnik”. Konkurs je namenjen učenicima prvog, drugog i trećeg razreda srednje škole. Prijave se vrše onlajn na sajtu Evropskog dnevnika do 21. februara 2022, a 15 najboljih radova biće nagrađeno putovanjem u jednu zemlju članicu Evropske unije u prvoj polovini 2022. godine.

Ovogodišnje teme konkursa su: EU i Srbija, EU u mom svakodnevnom životu, mitovi o EU, ljudska prava - moja prava, te životna sredina i klimatske promene su važne. Učesnici mogu konkurisati u okviru pet različitih kategorija (foto radovi, blog tekst, video formati, angažovan umetnički rad i multimedijalni format), a radovi mogu biti individualni ili timski. Svaki priloženi rad, individualni ili timski, trebalo bi da bude delo učenika rađeno pod nadzorom mentora.

Više informacija moguće je pronaći u odeljku o uslovima konkursa, na zvaničnom veb-sajtu Evropskog dnevnika.

Evropski dnevnik je publikacija koja ima za cilj što bolje informisanje o Evropskoj uniji, njenim vrednostima i mogućnostima koje pruža mladima u Srbiji.