Навигација

Наградни конкурс „Европа и ја“ доступан средњошколцима у оквиру Европског дневника 2021/2022.

Делегација Европске уније у Републици Србији расписала је наградни конкурс „Европа и ја“ за креативне и иновативне радове у оквиру дванаестог издања публикације „Европски дневник”. Конкурс је намењен ученицима првог, другог и трећег разреда средње школе. Пријаве се врше онлајн на сајту Европског дневника до 21. фебруара 2022, а 15 најбољих радова биће награђено путовањем у једну земљу чланицу Европске уније у првој половини 2022. године.

Овогодишње теме конкурса су: ЕУ и Србија, ЕУ у мом свакодневном животу, митови о ЕУ, људска права - моја права, те животна средина и климатске промене су важне. Учесници могу конкурисати у оквиру пет различитих категорија (фото радови, блог текст, видео формати, ангажован уметнички рад и мултимедијални формат), а радови могу бити индивидуални или тимски. Сваки приложени рад, индивидуални или тимски, требало би да буде дело ученика рађено под надзором ментора.

Више информација могуће је пронаћи у одељку о условима конкурса, на званичном веб-сајту Европског дневника.

Европски дневник је публикација која има за циљ што боље информисање о Европској унији, њеним вредностима и могућностима које пружа младима у Србији.