Navigacija

Konkurs za mlade evropske ambasadore

Evropska komisija poziva mlade osobe iz Srbije uzrasta od 18 do 29 godina da se prijave na konkurs za mlade evropske ambasadore. Reč je o mreži Mladih evropskih ambasadora koja okuplja mlade iz zemalja Zapadnog Balkana. Cilj mreže je povezivanje mladih iz regiona koji žele da utiču na razvoj društva, dele ideje i razvijaju talente iz različitih oblasti, kao i da zajedno šire evropske vrednosti i mogućnosti koje nudi Evropska unija. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronskog prijavnog formulara na engleskom jeziku i slanjem jednominutnog videa u kome kandidati treba ukratko da objasne zašto baš oni treba da budu izabrani i motivaciju za učestvovanje u inicijativi. Rok za prijavu je 10. jul 2021. godine.

Odabrani ambasadori će učestvovati u brojnim aktivnostima koje organizuje mreža Mladi evropski ambasadori, poput različitih događaja za mlade, konferencija, debata, studijskih poseta Briselu itd. Više informacija o budućim aktivnostima ambasadora dostupno je ovde.

Zainteresovani učesnici moraju imati između 18 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Republike Srbije, kao i zadovoljavajuće znanje engleskog jezika. Očekuje se i da kandidati pokažu interesovanje za jednu ili više navedenih oblasti: evropske integracije, umetnost i kultura, tehnologija, ljudska prava, zaštita životne sredine, zdravlje i blagostanje. Bliže informacije o uslovima učešća i načinu podnošenja prijave dostupne su na zvaničnoj internet stranici platforme Mladi evropski ambasadori.

Nakon podnošenja prijava i odabira kandidata koji ispunjavaju gore navedene uslove, od 20. jula do 20. avgusta 2021. glasaće se za najbolji video. Kandidati koji dobiju najviše glasova će proći u poslednju fazu selekcije u kojoj će žiri odabrati 10 najboljih ambasadora iz svake zemlje. Detaljne informacije o procesu selekcije dostupne su ovde.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/280/04_06_YEA_FACEBOOK_INSTAGRAM.png