Навигација

Конкурс за младе европске амбасадоре

Европска комисија позива младе особе из Србије узраста од 18 до 29 година да се пријаве на конкурс за младе европске амбасадоре. Реч је о мрежи Младих европских амбасадора која окупља младе из земаља Западног Балкана. Циљ мреже је повезивање младих из региона који желе да утичу на развој друштва, деле идеје и развијају таленте из различитих области, као и да заједно шире европске вредности и могућности које нуди Европска унија. Пријављивање се врши попуњавањем електронског пријавног формулара на енглеском језику и слањем једноминутног видеа у коме кандидати треба укратко да објасне зашто баш они треба да буду изабрани и мотивацију за учествовање у иницијативи. Рок за пријаву је 30. јул 2021. године.

Одабрани амбасадори ће учествовати у бројним активностима које организује мрежа Млади европски амбасадори, попут различитих догађаја за младе, конференција, дебата, студијских посета Бриселу итд. Више информација о будућим активностима амбасадора доступно је овде.

Заинтересовани учесници морају имати између 18 и 29 година, пребивалиште на територији Републике Србије, као и задовољавајуће знање енглеског језика. Очекује се и да кандидати покажу интересовање за једну или више наведених области: европске интеграције, уметност и култура, технологија, људска права, заштита животне средине, здравље и благостање. Ближе информације о условима учешћа и начину подношења пријаве доступне су на званичној интернет страници платформе Млади европски амбасадори.

Након подношења пријава и одабира кандидата који испуњавају горе наведене услове, од 20. јула до 20. августа 2021. гласаће се за најбољи видео. Кандидати који добију највише гласова ће проћи у последњу фазу селекције у којој ће жири одабрати 10 најбољих амбасадора из сваке земље. Детаљне информације о процесу селекције доступне су овде.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/280/04_06_YEA_FACEBOOK_INSTAGRAM.png