Navigacija

Poziv mladim istraživačima – studentima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije objavilo je poziv talentovanim mladim istraživačima–studenatima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave ili Srpska akademija nauka umetnosti. Predviđeno je da se ukupno 100 mladih istraživača uključi u naučnoistraživački rad, od kojih je do 20 mesta rezervisano za mlade istraživače iz oblasti umetnosti. Prijave se mogu podneti do 28. decembra 2020. godine.

Pravo na konkurisanje imaju mladi istraživači koji poseduju titulu diplomirani master i koji su prvi put upisani u prvu godinu doktorskih akademskih studija u akademskoj 2020/2021. godini na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Srbiji. Osim toga, kandidati moraju imati najviše 30 godina (rođeni 1990. godine ili kasnije), državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji Srbije, demonstriranu redovnost u studiranju i prosečnu ocenu minimun 9,00. Formula za izračunavanje prosečne ocene i svi uslovi za prijavu dostupni su na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u tekstu poziva.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem elektronske prijave, koju je potrebno sačuvati, odštampati i priložiti uz ostalu prijavnu dokumentaciju. Kompletna prijavna dokumentacija se zatim dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučenom poštom ili lično. Spisak potrebne dokumentacije i instrukcije za dostavljanje dostupni su u tekstu poziva na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 011/3640-230, ili slanjem upita na nauka@mpn.gov.rs. Rok za podnošenje prijava je 28. decembar 2020. godine.