Navigacija

Otvoren konkurs Hjubert Hamfri programa za stipendirani boravak u Sjedinjenim Amerčkim Državama u 2021/2022. godini

Svi mladi zaposleni koji su na početku svojih karijera mogu se prijaviti za stipendirani desetomesečni boravak i usavršavanje na SAD univerzitetima u toku akademske 2021/22. godine putem Hjubert Hamfri programa. Konkurs je otvoren do 15. avgusta 2020. godine.

Hjubert Hamfri program Državnog sekretarijata Sjedinjenih Amerčkih Država pruža profesionalcima iz celog sveta koji su na početku karijere svoje karijere mogućnost usavršavanja kroz boravak i učenje na univerzitetima širom SAD, kao i za razvijanje saradnje sa kolegama iz SAD i drugih zemalja.  

Konkurs je otvoren za državljane Republike Srbije koji su stalno zaposleni u državnom ili privatnom sektoru, sa stečenim univerzitetskim obrazovanjem, petogodišnjim radnim iskustvom u relevantnoj oblasti, kao i dobrim znanjem engleskog jezika. Oblasti koje su obuhvaćene programom odnose se pre svega na poljoprovredni i ruralni razvoj, ekononski razvoj, finansije i bankarstvo, prirodne resurse, ekološke politike i politike zaštite životne sredine, pravo i ljudska prava, analizu javnih politika i javna uprava, kao i politike prevencije protiv trgovine ljudima.

Prijavljivanje se vrši putem sajta https://apply.iie.org/huberthhumphrey. Nakon elektronske prijave, potrebno je da se sva konkursna dokumentacija pošalje na adresu: U.S. Embassy Belgrade, Public Affairs Section, Hubert H. Humphrey Fellowship Program, Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 92, 11000 Beograd. Rok za konkurisanje je 15. avgust 2020. godine.

Celokupan tekst konkursa sa detaljno predstavljenim uslovima i procedure za prijavu dostupan je na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (odeljak „Stipendije stranih vlada i fondacija 2020. godine”).