Навигација

Отворен конкурс Хјуберт Хамфри програма за стипендирани боравак у Сједињеним Амерчким Државама у 2021/2022. години

Сви млади запослени који су на почетку својих каријера могу се пријавити за стипендирани десетомесечни боравак и усавршавање на САД универзитетима у току академске 2021/22. године путем Хјуберт Хамфри програма. Конкурс је отворен до 15. августа 2020. године.

Хјуберт Хамфри програм Државног секретаријата Сједињених Амерчких Држава пружа професионалцима из целог света који су на почетку каријере своје каријере могућност усавршавања кроз боравак и учење на универзитетима широм САД, као и за развијање сарадње са колегама из САД и других земаља.  

Конкурс је отворен за држављане Републике Србије који су стално запослени у државном или приватном сектору, са стеченим универзитетским образовањем, петогодишњим радним искуством у релевантној области, као и добрим знањем енглеског језика. Области које су обухваћене програмом односе се пре свега на пољопровредни и рурални развој, екононски развој, финансије и банкарство, природне ресурсе, еколошке политике и политике заштите животне средине, право и људска права, анализу јавних политика и јавна управа, као и политике превенције против трговине људима.

Пријављивање се врши путем сајта https://apply.iie.org/huberthhumphrey. Након електронске пријаве, потребно је да се сва конкурсна документација пошаље на адресу: U.S. Embassy Belgrade, Public Affairs Section, Hubert H. Humphrey Fellowship Program, Булевар кнеза Александра Карађорђевића 92, 11000 Београд. Рок за конкурисање је 15. август 2020. године.

Целокупан текст конкурса са детаљно представљеним условима и процедуре за пријаву доступан је на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја (одељак „Стипендије страних влада и фондација 2020. године”).