Navigacija

Vebinar za učenike: „Kako da samostalno učim? - saveti za uspešno učenje kod kuće”

U ovim okolnostima, kada se nastava održava na daljinu, a prilikom učenja smo prepušteni sebi, često se javljaju pitanja poput: „Kako da se organizujem?”, „Šta prvo da učim?”, „Kako da učim?”, „Šta me motiviše?” i mnoga druga. U novim uslovima učenja i školovanja uopšte, veoma je važno da učinimo ono što je u našoj moći da se prilagodimo.

Vebinar „Kako da samostalno učim? - saveti za uspešno učenje kod kuće” u organizaciji Euroguidance i Info Centra Fondacije Tempus nudi niz mogućih odgovora na ova pitanja i sadrži praktične predloge za primenu tehnika učenja, organizaciju vremena i praćenje sopstvenog rada i napretka.

Vebinar se održava u utorak, 7. aprila  sa početkom u 12:30 časova i namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola kao i ostalim zainteresovanim za temu unapređenja veština učenja i organizacije, i različitim pristupima samoorganizovanom učenju.

Posle ove aktivnosti, učesnici će umeti da:

  • prepoznaju stil i pristup učenju koji im najviše odgovara
  • razumeju značaj praćenja sopstvenog napretka i dobre organizacije
  • praktično primene konkretne tehnike učenja

Učenici se za vebinar mogu prijaviti samostalno, ili ih mogu prijaviti nastavnici ili roditelji. Za učešće na vebinaru dovoljan je računar sa stabilnom internet konekcijom.

Učešće na vebinaru je besplatno, a za prijavu učešća potrebno je popuniti registracioni formular do ponedeljka 6.aprila 2020. god. u 12 časova.