Навигација

Вебинар за ученике: „Како да самостално учим? - савети за успешно учење код куће”

У овим околностима, када се настава одржава на даљину, а приликом учења смо препуштени себи, често се јављају питања попут: „Како да се организујем?”, „Шта прво да учим?”, „Како да учим?”, „Шта ме мотивише?” и многа друга. У новим условима учења и школовања уопште, веома је важно да учинимо оно што је у нашој моћи да се прилагодимо.

Вебинар „Како да самостално учим? - савети за успешно учење код куће” у организацији Euroguidance и Инфо Центра Фондације Темпус нуди низ могућих одговора на ова питања и садржи практичне предлоге за примену техника учења, организацију времена и праћење сопственог рада и напретка.

Вебинар се одржава у уторак, 7. априла  са почетком у 12:30 часова и намењен ученицима основних и средњих школа као и осталим заинтересованим за тему унапређења вештина учења и организације, и различитим приступима самоорганизованом учењу.

После ове активности, учесници ће умети да:

  • препознају стил и приступ учењу који им највише одговара
  • разумеју значај праћења сопственог напретка и добре организације
  • практично примене конкретне технике учења

Ученици се за вебинар могу пријавити самостално, или их могу пријавити наставници или родитељи. За учешће на вебинару довољан је рачунар са стабилном интернет конекцијом.

Учешће на вебинару је бесплатно, а за пријаву учешћа потребно је попунити регистрациони формулар до понедељка 6.априла 2020. год. у 12 часова.