Navigacija

Stipendije Vlade Republike Poljske za učešće u Zawacka programu

Nacionalna agencija za akademsku razmenu Republike Poljske objavila je poziv za prijavu zainteresovanih za učešće u Zawacka programu, a time i za dodelu stipendija kandidatima iz Srbije u toku akademske 2024/25. godine. 

Obezbeđene su stipendije za studente doktorskih studija, akademske profesore i istraživače, za obavljanje prakse u trajanju od mesec dana do devet meseci. Kandidat treba da stupi u kontakt sa željenom ustanovom, kako bi potvrdio mogućnost za realizaciju svoje mobilnosti. 

Boravak na mobilnosti bi trebalo da bude kontinuiran, s tim da kandidat može da ima pravo da odsustvuje sa ustanove na koju dolazi, ali ne više od 1/5 celokupnog trajanja mobilnosti. 

U prijavnom formularu potrebno je da se dostave sledeći podaci: ime i prezime, pol, datum rođenja, imejl-adresa, naziv institucije na kojoj kandidat planira da obavlja mobilnost i tip mobilnosti za koju se prijavljuje. Prijava se vrši slanjem prijavnog formulara na imejl-adresu jelena.pazun@mpn.gov.rs, do 10. aprila 2024. godine. Prijavni formular dostupan je na veb-sajtu Ministarstva prosvete

Nakon dostavljanja liste kandidata, Nacionalna agencija za akademsku razmenu Republike Poljske obavestiće kandidate o načinu i roku za registraciju putem IT sistema Agencije. Ukoliko, u tom trenutku, dođe do promene imejl-adrese ili drugih podataka, neophodno je da se obavesti Nacionalna agencija za akademsku razmenu Republike Poljske. 

Registracija mora da se obavi na poljskom ili engleskom jeziku. Potrebno je da sva dokumentacija bude prevedena na neki od ova dva jezika. Za učestvovanje u Zawacka programu potrebno je da se dostavi sertifikat o poznavanju poljskog jezika, ili jezika na kome je uspostavljena komunikacija sa ustanovom domaćinom, najmanje na nivou B1. 

Kandidat može da podnese samo jednu prijavu. Ukoliko je podneto više od jedne prijave, prihvata se samo poslednja. 

Dodatne informacije dostupne su u ovom dokumentu, dok na ovom linku mogu da se pronađu podaci o programu, ustanovama i stipendiranim mobilnostima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/446/iStock-508004654_RFC.jpeg