Navigacija

Stipendije Vlade Slovačke Republike za akademsku 2024/2025. godinu

Ministarstvo prosvete, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke raspisalo je konkurs za sve zainteresovane kandidate iz Srbije za stipendirani studijski boravak (osnovne, master i doktorske studije) i letnju školu u Slovačkoj, u akademskoj 2024/2025. godini. 

Republika Slovačka dodeljuje stipendije za osnovne, master i doktorske studije i tri stipendije, za kandidate iz Srbije, za letnju školu slovačkog jezika, koja se održava u avgustu 2024. godine. Trajanje stipendije za studijski boravak zavisi od nivoa studija. Za studente osnovnih i master studija stipendija iznosi 625 evra mesečno, dok za studente doktorskih studija iznosi 1025,50 evra mesečno. 

Obrazac za prijavu popunjava se na slovačkom, češkom ili engleskom jeziku. Propratna dokumenta za prijavu trebalo bi da se dostave na jednom od navedenih jezika.  

Prijavljivanje se vrši slanjem celokupne dokumentacije (uključujući i prijavne formulare) na adresu: Ministarstvo prosvete, Nemanjina 22-26, Sektor za visoko obrazovanje, krilo C, 6. sprat, kancelarija br. 24, sa naznakom - za konkurs „Stipendije Vlade Slovačke Republike za akademsku 2024/2025. godinu“. 

Više informacija o konkursu dostupno je putem ovog linka.  

Rok za prijavljivanje je 18. mart 2024. godine. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/436/1.jpeg